Υποδοχή νέων και παλαιών φοιτητριών και φοιτητών για το 2022-23:

Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2022, το Πρόγραμμα υποδέχτηκε τις νέες φοιτήτριες και τους νέους φοιτητές του στον χώρο του Αρχαιολογικού Πάρκου. Παρόντες ήταν η νέα Διευθύντρια του Προγράματος, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ευρ. Κεφαλίδου, ο απερχόμενος Διευθυντής, καθηγητής Δ. Πλάντζος, οι καθηγητές Γ. Πατρώνης, Στ. Μαμαλούκος, και Π. Κουφόπουλος, οι διδάσκοντες Β. Παπούλιας και Δ. Μουρελάτος, καθώς και δευτεροετείς φοιτήτριες και φοιτητές.

Ορκωμοσία αποφοίτων, Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Τη Δευτέρα, 25 Ιουίου 2022, αποχαιρετήσαμε ομάδα αποφοίτων μας που έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο και έλαβαν τα πτυχία τους. Ευχόμαστε σε όλους και όλες καλή σταδιοδρομία!

Βυζαντινές αρχαιότητες στο μετρό της Θεσσαλονίκης

Την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, το Διεπιστημονικό Σεμινάριο του Προγράμματος φιλεξένησε τον συνάδελφο, και μέλος της Ειδικής Διιδρυματικής Επιτροπής, κ. Γιώργο Πάλλη, επίκουρο καθηγητή στη βυζαντινή αρχαιολογία. Ο κ. Πάλλης παρουσίασε το πρόβλημα της διαχείρισης των μνημείων που αποκάλυψαν οι εργασίες για την κατασκευή του μετρό στη Θεσσαλονίκη, αναλύοντας τα πολυεπίπεδα προβλήματα, τις αστοχίες, τις παλινωδίες, και εν τέλει την αποτυχία του κρατικού μηχανισμού να προφυλάξει τα συγκεκριμένα μνημεία σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο αρχαιλογικός νόμος και το ίδιο το Σύνταγμα.

Μάθημα στα Αναφιώτικα

Από το Μάθημα Σχεδιασμού, με τον ομ. καθ. του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Γιάννη Πατρώνη.

Υποδοχή νέων και παλαιών φοιτητριών και φοιτητών για το 2021-22:

Τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021, το Πρόγραμμα υποδέχτηκε τις νέες φοιτήτριες και τους νέους φοιτητές του στον χώρο του Αρχαιολογικού Πάρκου. Παρόντες ήταν ο Διευθυντής του Προγράμματος, καθηγητής Δ. Πλάντζος, η καθηγήτρια Α. Μπούνια, οι καθηγητές Γ. Πατρώνης, Στ. Μαμαλούκος, και Δ. Αντωνίου, οι διδάσκοντες Τ. Μαστραντώνης και Δ. Μουρελάτος, καθώς και δευτεροετείς φοιτήτριες και φοιτητές.

Διεπιστημονικό σεμινάριο 2020-21:

Αν και σε συνθήκες εγκλεισμού, το διεπιστημονικό σεμινάριο του Προγράμματος συνεχίστηκε κανονικά, υπό τη διεύθυνση του επιστημονικού συνεργάτη Δρ. Διονύση Μουρελάτου. Μεταξύ των προσκεκλημένων, η πρώην Υπουργός Πολιτισμού κ. Μυρσίνη Ζορμπά, ο Πρόεδρος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ κ. Σταύρος Μπένος, ο καθηγητής κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης, ο καθηγητής κ. Πέτρος Θέμελης, η διευθύντρια των ανασκαφών της Τενέας κ. Έλενα Κόρκα, η καθηγήτρια κ. Νότα Πάντζου, και ο Πρόεδρος του ΔΠΜΣ, καθηγητής κ. Δημήτρης Πλάντζος. 

Υποδοχή νέων φοιτητών, 2020-21:

Παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας, η υποδοχή των νέων φοιτητών και φοιτητριών του Προγράμματος για το 2020-21 έγινε στον υπαίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Πάρκου.

Διαχείριση Μνημείων εκτός έδρας:

Υπό την καθοδήγηση του συνεργάτη του Προγράμματος, Δρ. Τάκη Μαστραντώνη, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ασκούνται και στο πεδίο, σε χώρους εντός και εκτός Αττικής.

Μαθήματα σχεδιασμού στο πεδίο:

Από τους Δυτικούς Λόφους και τα Βυζαντινά ναΰδρια της Αθήνας στην Ιερά Οδό και την Ελευσίνα, το μάθημα Σχεδιασμού, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Γιάννη Πατρώνη, δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Προγράμματος να ασκηθούν στο πεδίο, και σε κλίμα ομαδικής συνεργασίας.

ΦΩΤΟΘΗΚΗ