Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε πως, όπως ανακοινώθηκε από τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος «Καυταντζόγλειο Βραβείο» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανάμεσα στα βραβευμένα έργα για το 2024 συγκαταλέγεται και η διπλωματική εργασία "Διαχειριστικές προτάσεις στην εν εξελίξει αρχαιολογική έρευνα. Θεωρητική πλαισίωση, προκλήσεις, προοπτικές, ψηφιακές εφαρμογές και επιστημονικά ζητήματα. Το παράδειγμα της συστηματικής ανασκαφής στην αρχαία Τενέα και το ρωμαϊκό λουτρό" του απόφοιτου του Προγράμματος, Γιάννη Χρηστίδη.
Ο κ. Χρηστίδης εκπόνησε την διπλωματική του εργασία, για την οποία βαθμολογήθηκε με Άριστα, υπό την εποπτεία του διδάσκοντος του Προγράμματος, κ. Τάκη Μαστραντώνη.
Στόχος της εργασίας ήταν να διερευνηθεί η δυνατότητα να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν έργα ανάδειξης σε μια ανασκαφική έρευνα εν εξελίξει. Συγκεκριμένα, εστιάζοντας στην συστηματική ανασκαφή της αρχαίας Τενέας, μεταξύ των χωριών του Χιλιομοδίου και της Κλένιας Κορινθίας, διαμορφώνεται ένα διαχειριστικό πρόγραμμα που θα μπορεί να υλοποιηθεί παράλληλα με τις εργασίες του ανασκαφικού προγράμματος, χωρίς αυτό να παρεμποδίζει τη συνέχιση της έρευνας αλλά και χωρίς να κινδυνεύει να ακυρωθεί από τα νέα ευρήματα που κατά πάσα πιθανότητα θα έλθουν στο φως σε ένα μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα. Στο πλαίσιο αυτό η εργασία εξετάζει τα θεωρητικά αλλά και τα πρακτικά προβλήματα που ανακύπτουν κατά το σχεδιασμό του εν λόγω προγράμματος, ανατρέχει στη διεθνή ανάλογη εμπειρία και, αξιοποιώντας την εις βάθος γνώση των συνθηκών της ανασκαφικής έρευνας λόγω της πολυετούς συμμετοχής του υποψηφίου σε αυτήν, οδηγείται σε συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις.